Společnost Porsche Inter Auto CZ podpořila Den dětské onkologie i v letošním roce

Společnost Porsche Inter Auto CZ, největší prodejce nových vozů v ČR a výhradní dovozce vozů značky Porsche do České republiky, pokračuje v podpoře onkologicky nemocných dětských pacientů. Stejně jako v uplynulých třech letech byla společnost Porsche Inter Auto CZ partnerem osvětového Dne dětské onkologie a na organizaci této akce přispěla finančním darem ve výši 100 000 Kč.

Symbolický šek na 100 000 Kč předala v sobotu 17. února během koncertu na podporu dětské onkologie do rukou Jana Blodka, předsedy sdružení Haima CZ z.s., Mgr. Zuzana Joklová, PR a marketing manažerka společnosti Porsche Inter Auto CZ. „Naše společnost se intenzivně angažuje v oblasti podpory dětských onkologických pacientů již od roku 2010 a jsme velmi rádi, že i v letošním roce můžeme v České republice podpořit tak významnou akci, jakou je osvětový Den dětské onkologie. Kromě toho se i nadále snažíme podporou a organizací celé řady dalších aktivit vnášet radost do života malých pacientů v průběhu náročné léčby,“ říká Zuzana Joklová.

V sobotu 17. února 2018 se na Náměstí Václava Havla a Václavském náměstí v Praze uskutečnil již čtvrtý ročník Dne dětské onkologie, zábavný den pro celou rodinu. Cílem celoevropské akce je šířit mezi lidmi povědomí o problematice dětských onkologických onemocnění a vzdát hold všem bývalým i současným onkologickým dětským pacientům a jejich rodinám.

Bohatý doprovodný program pro širokou veřejnost uzavřel lampionový průvod a koncert na podporu dětské onkologie. Velké pozornosti se během celého odpoledne těšila unikátní instalace FACES ilustrátorky a fotografky Elišky Podzimkové, která zvala všechny návštěvníky na zábavné aktivity do své grafické dílny. V rámci osvětové akce proběhla také „Čepicová kampaň solidarity“. Kdokoli si tak mohl zakoupit čepici s logem DDO, a projevit tím svou solidaritu s onkologicky nemocnými dětmi.

Již půl milionu Evropanů podstoupilo onkologickou léčbu v dětském věku, přičemž každý rok onemocní 35 000 dětí a adolescentů. V České republice onemocní ročně 350 dětí. Díky vysoké úrovni lékařské péče dosahuje u nás úspěšnost léčby nadprůměrných 83 %. Léčbou dětských nádorů se zabývá 8 pracovišť dětské hematologie a onkologie v Praze, Brně, Plzni, Olomouci, Ostravě, Českých Budějovicích, Hradci Králové a Ústí nad Labem.

Porsche Inter Auto CZ již mnoho let úspěšně spolupracuje s nadací Haima, která je hlavním organizátorem Dne dětské onkologie v České republice. Největší prodejce nových vozů v ČR a výhradní dovozce vozů značky Porsche do České republiky kromě toho podporuje rozmanité sportovní akce, zážitkové programy i různé aktivity v nemocnicích v rámci neziskového projektu Můj nový život a pravidelně organizuje Den s Porsche pro onkologicky nemocné děti po celé České republice.