BENTLEY CONTINENTAL GT CONVERTIBLE GALENE EDITION BY MULLINER: INSPIRACE NEJLUXUSNĚJŠÍMI JACHTAMI

Společnost Bentley Motors představila nový model Bentley Continental GT Convertible Galene Edition by Mulliner, inspirovaný luxusními jachtami.

Mulliner, divize společnosti Bentley pro realizaci zakázkové výroby, vytvořila ve spolupráci s britským výrobcem luxusních jachet Princess Yachts exkluzivní edici modelu Continental GT Convertible, u níž se nechala inspirovat designem jachet.

Galene Edition by Mulliner kombinuje nejlepší prvky námořního životního stylu s luxusním kabrioletem, jehož exteriér je definován jasnými odstíny bílá Glacier a modrá Sequin, zatímco interiér je inspirován čistým, vytříbeným stylem a materiály ze světa jachet.

Zdrojem hnací síly je kultivovaný motor Bentley V8 4,0 litru, který dosahuje díky přeplňování dvěma turbodmychadly nejvyššího výkonu 507 k a maximálního točivého momentu 660 N.m. Elegantní čtyřvrstvá skládací střecha z tkaniny zaručuje cestujícím v kabrioletu značky Bentley stejně nerušené prostředí jako kupé Continental GT s pevnou střechou.

Design, inspirovaný oceánem: čisté, vytříbené linie

Ve vnějším designu nového modelu Continental GT Convertible Galene Edition by Mulliner se zrcadlí duhový třpyt krystalicky čistých vod.

Lak karoserie verze Galene Edition září čistým odstínem bílá Glacier a celkový dojem umocňuje dokonale sladěný soubor karosářských doplňků. Nadčasovým detailem a elegantní připomínkou vodního života jsou spodní ochranné lišty v odstínu modrá Sequin. Tmavě modrá skládací střecha a nádherná, leštěná 21“ kola Propeller završují charakteristické vnější znaky verze Galene Edition by Mulliner.

Inspirace luxusními jachtami v podání divize Mulliner

Interiér modelu Continental GT Convertible Galene Edition by Mulliner vzdává hold klasické opulentnosti, nejkvalitnějším ručně zpracovaným materiálům a vytříbeným detailům, jimiž se vyznačují jak jachty, tak i automobily Bentley.

Sedadla jsou čalouněna kůžemi v odstínech Linen a Portland s ručním příčným prošíváním v odstínu Camel, výplně dveří jsou obšité kůžemi Linen, Portland a Brunel. Barvy Linen, Brunel a Camel zdobí přístrojovou desku, středovou konzolu a loketní opěrky, zatímco volant je v odstínech Linen a Brunel s proužkem Camel v poloze 12 hodin. Detailně zpracovaná výšivka na opěrkách hlavy je v odstínu Camel a odkládací schránka v odstínu bílá Glacier je nádherně čalouněna Alcantarou Brunel.

S lakem karoserie bílá Glacier se cestující setkají také v interiéru, u odkládací schránky i panelů přístrojové desky, které může zdobit jedinečná, ručně malovaná ilustrace „super jachty“ od Jaumeho Vilardella, společně s nápisem Mulliner v každém voze. Bílý lak se nachází také na rámečku hodin. Galene Edition tak poskytuje svým cestujícím luxusní vnitřní prostor zaplavený světlem.

Dřevo vlašského ořechu s úzkými proužky: zakázková výroba pro Galene Edition

Divize Mulliner vytvořila pro ozdobné obložení verze Galene Edition nový materiál – dřevo vlašského ořechu s úzkými proužky – inspirovaný nadčasovým půvabem sofistikovaného designu jachet.

Tato osobitá povrchová úprava má otevřené póry, čímž zanechává ještě autentičtější a přirozenější dojem. Ozdobná obložení z tohoto materiálu se nacházejí na středovém panelu a konzole.

Ozdobná obložení ze dřeva vlašského ořechu s úzkými proužky ve verzi Galene Edition propůjčují nádech decentní elegance také na zakázku vyrobeným, osvětleným prahovým lištám a tvoří podlahu zavazadlového prostoru. Tento materiál vytváří neobyčejnou harmonii s ostatními částmi tohoto šarmantního vozu, který bude divizí Mulliner vyroben v počtu pouhých 30 exemplářů pro zákazníky na celém světě.

Poznámka pro redaktory

Společnost Princess Yachts

Společnost Princess Yachts se sídlem v Plymouthu ztělesňuje to nejlepší z britské výroby, od kvalitního řemeslného zpracování přes bohatou historii designu a konstrukce až po ušlechtile elegantní a luxusní design interiéru jejích plavidel. Výsledkem je kombinace nejmodernější techniky s tradičním řemeslným zpracováním, která stanovuje nová měřítka výkonu napříč produktovou řadou značky Princess, jež zahrnuje sofistikované motorové jachty Flybridge, dynamické sportovní jachty V Class, průkopnické jachty S Class kategorie Sport Bridge a vlajkovou loď M Class v segmentu „super jachet“. Společnost si svým vytříbeným designem, konstrukcí a výrobou získala vynikající pověst na celém světě, a Princess se tak etablovala jako skutečně mezinárodní značka.

Jaume Vilardell

Jaume Vilardell je španělský ilustrátor a kreativní ředitel. Po dokončení studia v oboru průmyslového designu na škole Escola Superior de Disseny de les Illes Balears se Vilardell specializoval na design nábytku na univerzitě London College of Furniture – London Metropolitan University. Jeho ilustrace byly publikovány magazínem Lürzer’s Archive ve výběru „200 nejlepších ilustrátorů na světě“ („200 Best Illustrators Worldwide“) a získaly ocenění v soutěži Iconique-Societás v kategorii „módní ilustrace“. Vilardell v poslední době spolupracoval se společností Lifetime Networks Art Department v Los Angeles (USA) na kampani spojené s filmovou produkcí (Křivé obvinění/The Wronged Man. 2009. Sony Pictures Television). Jeho díla publikovaly také magazíny L’Optimum, Rivista Studio a Esquire.

Bentley Motors

Bentley Motors je nejžádanější luxusní automobilovou značkou na světě. Sídlo společnosti v Crewe zastřešuje veškeré provozní aktivity včetně designu, výzkumu a vývoje, technického oddělení a výroby čtyř modelových řad společnosti – Continental, Flying Spur, Bentayga a Mulsanne. Kombinace nejlepšího řemeslného zpracování, využívání dovedností, které jsou předávány z generace na generaci, společně s konstrukčním know-how a nejmodernější technikou, je jedinečnou předností britských luxusních automobilových značek, jako je Bentley. Bentley je také o ukázkovým příkladem britské výroby s vysokou přidanou hodnotou v její nejlepší podobě. Bentley má v Crewe přibližně 4000 zaměstnanců.