Nejvýkonnější verzí modelové řady Panamera se stává Turbo S E-Hybrid

Značka Porsche dlouhodobě nabízí vysoký výkon. V podobě nového modelu Panamera Turbo S E-Hybrid výrobce sportovních vozů poprvé zařazuje na vrchol modelové řady hybridní verzi s možností vnějšího nabíjení. Novinka kombinuje čtyřlitrový vidlicový osmiválec z modelu Panamera Turbo s elektromotorem. Výsledkem je systémový výkon 500 kW/680 k – a suverénní výkonová charakteristika, protože řidič má k dispozici točivý moment 850 N.m již ve velmi nízkých otáčkách těsně nad hranicí volnoběhu. To zajistí zrychlení z nuly na 100 km/h během 3,4 sekundy a nejvyšší rychlost 310 km/h. Strategii podpory spalovacího motoru elektromotorem převzala Panamera s pohonem všech kol ze supersportovního modelu 918 Spyder. Průměrná spotřeba v kombinovaném cyklu EU činí 2,9 l/100 km, s čistě elektrickým pohonem překoná nová vrcholná verze modelu Panamera až 50 kilometrů. Panamera Turbo S E-Hybrid zdůrazňuje význam elektromobility pro společnost Porsche.